Hamileliğin 8. Haftası

Bebeğinizdeki gelişmeler

Artık ultrasonda kafası ve gövdesi belirgin bir şekilde görülmeye başlıyor. Minik yavrunuzun el ve ayak oluşumları da başlamış bulunuyor. Ayrıca beyni ve beynin kas gelişimini kontrol eden bölge yeteneğini kazanmaya başladı ve gelişimini süratla sürdürmekte. Dalak ve karaciğeri de oluşmaya başladı. İç salgı bezi hipofiz oluşmaya başladığı için bebeğinizin cinsiyeti belli olmamasına rağmen kız/erkek olarak ayrımlaşmaya başlar.

Anne adayındaki değişimler

İkinci ayınız bitti! İlk haftalarda yaşamış olduğunuz mide bulantıları ve bitmek bilmeyen yorgunluk hissi azalıyor olsa da halen enerjik olmayabilirsiniz. Bu süreçte kısa aralıklarla yürüyüş yapmak yorgunluk hissinizin azalmasına yardımcı olacaktır.

Yüksek ihtimalle göğüsleriniz daha önce kullandığınız sütyenlere sığmıyor değil mi? Hormon seviyenizin her geçen gün artması meme büyüklüğünüzü de etkiliyor. Meme büyüklüğünüzle birlikte eş zamanlı olarak meme ucunun çevresindeki kahverengi areola alanı da normalden daha koyu bir renk alıyor olabilir. Hamileyken salgıladığınız melanin hormonu zaten koyu olan bölgeleri daha koyu bir hale getiriyor.

Bol su tüketerek az ama sık yemek yeme alışkanlığı edinmelisiniz. Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin besinler yemeniz sizin için de bebeğiniz için de çok önemli. Eğer siz yeterli miktarda kalsiyum almazsanız minik yavrunuz sizin kalsiyum depolarınızdan almaya başlar, bu da sizde kemik erimesine sebep olur. Bağırsaklarınızda oluşacak şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi sorunlardan kaçınmak için de beslenmenize yeşil yapraklı ve lifli besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.