Doğuma Giderken Hastane Çantasında Bulunması Gereken Ürünler

Yaklaşık olarak dokuz ay süren heyecanlı hamilelik süreci; büyülü doğum anıyla son bulur ve bebeğinizle geçireceğiniz keyifli süreç başlamış olur. Sezaryen doğum ya da normal doğum; hangisini gerçekleştirmiş olursanız olun, hastanede bebeğinizin ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak ürünlerin bulunduğu bir hastane çıkış çantası hazırlamanız gerekir. Peki, bu çantanın içerisinde bulunması gereken ürünler nelerdir? Yazımızın devamında hastane çıkış anne bebek çantası hazırlığı hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz!

Doğum Çantası Hazırlığında Püf Noktaları

Doğum çantası hazırlığı hamileliğin son dönemlerinde tamamlanmış olması gereken bir süreçtir. Özellikle hamileliğin son beş haftasında hastane çıkış çantanızın hazır durumda olması önerilir. Eksiksiz bir hastane çıkış çantası hazırlamak için göz önünde bulundurmanız gereken çeşitli noktalar bulunur. Bunlardan ilki annenin ihtiyaç duyabileceği ürünleri ve bebeğin ihtiyaç duyabileceği ürünleri ayrı kategoriler halinde belirleyip listelemektir. Eksiklerinizi giderdikçe listeyi güncelleyerek çantanızı hazır edebilirsiniz.

Doğum çantası hazırlığı yaparken gerçekleştirmeniz gereken ilk adım, ihtiyaçlarınızın tamamını barındıracak uygun çantayı ya da çantaları seçmenizdir. Pratik kullanım için geniş ebatlı bir çanta tercih edebileceğiniz gibi annenin eşyaları ile bebeğin eşyalarını ayrı iki çantada taşımak da mantıklı bir seçim olabilir.

Doğum çantası hazırlığında faydalanabileceğiniz püf noktalarından bir diğeri de hastane çıkışı için özel olarak hazırlanan setleri tercih etmektir. Bebeklerin ihtiyaç duyabileceği giyim ürünlerinden oluşan bebek hastane çıkış setleri, birçok anne adayı tarafından hastane çıkış çantasında tercih edilen ürünlerdir. Bazı hastane çıkış setlerinde, hastane çıkış ürünlerinin depolanması için uygun olan ve doğumdan sonra da bebek çantası olarak kullanılabilen bir çanta da bulunur.

Doğum çantasında bulunan ürünleri kategorilendirmek de mantıklı bir tercihtir. Buna göre birbiriyle ilgili ürünleri küçük torbalara yerleştirip hastane çantanızı daha modüler hale getirebilirsiniz. Bu sayede aradığınız tüm ürünleri kolayca bulabileceğiniz gibi gözden kaçması muhtemel olan küçük eşyaları da korumaya alabilirsiniz.

Hastane Çantasında Olmazsa Olmaz Ürünler

Hastane çantasında bulunması gereken ürünler annenin ihtiyaç duyabileceği ürünler ve bebeğin ihtiyaç duyabileceği ürünler olmak üzere iki kategori altında sıralanır.

Hastane Çantasında Bulunması Gereken Anne Ürünleri

Hastane çıkış çantasında bulunması gereken anne ürünlerinin başlıca parçaları, giyim ürünleridir. Annenin rahat kullanabileceği en az iki adet pijama takımının hastane çantasında bulundurulması gerekir. Pijama takımlarının yanı sıra dikişsiz emzirme sutyeni, en az iki adet dikişsiz iç çamaşırı ve en az iki çift çorap da hastane çantasında bulunmalıdır. Annenin hastane çıkışında giyebileceği uygun bir kıyafet takımı da hastane çıkış çantasında bulundurulmalıdır. Doğumun gerçekleştiği mevsim özelliklerine göre hastane çantasında annenin kullanması için bir hırka ve bir çift kalın çorap da hastane çantasına konulabilir. Bu ürünlerin yanı sıra anne için bir çift terlik de hastane çantasında bulundurulması gereken ürünler arasında yer alır.

Doğum sürecine ve anne ile bebeğin sağlık durumuna göre hastanede en az bir gece misafir olunur. Bu süreç kimi zaman üç güne kadar uzayabilir. Bu gibi durumlarda anne, duş almak isteyebilir. Bu sebeple hastane çantasında annenin kullanabileceği bornoz ve havluların bulunması da tavsiye edilir. Annenin kişisel bakımını sağlayabilmesi için şampuan, duş jeli, diş fırçası ve diş macunu gibi temel kişisel bakım ürünleri de annenin hastane çantasında bulunmalıdır. Doğum sonrasında annenin kendini bakımlı hissedebilmesi ve kayıt altına alınacak özel anlarda özgüvenini koruyabilmesi için tarak, tokalar ve temel makyaj malzemelerinden oluşan bir setin de hastane çantasında yer alması önerilir.

Doğum anı ve doğum sonrası, bebeğinizin ilk anlarını kaydedebilmeniz için oldukça özel zamanlardır. Bu süreçte annenin bakımlı hissedebilmesi için tarak, tokalar ve temel makyaj malzemelerinden oluşan bir makyaj seti de hastane çıkış çantasına eklenebilir.

Doğumdan sonra annenin ihtiyaç duyabileceği bazı araç gereçler de hastane çantasında bulunması gereken ürünler arasında yer alır. Lohusa pedleri, gece boy hijyenik pedler ya da mesane pedleri; doğum sonrası kanamalarını kontrol altında tutmak için kullanılabilir. Aynı zamanda göğüs pedi de annelerin ihtiyaç duyabildiği ürünler arasında yer alır. Birçok hastane doğum sonrasında annelere bu ürünlerin teminini sağlasa da bir önlem olarak hastane çantanızda bu ürünlere yer vermeniz önerilir.

Hastane Çantasında Bulunması Gereken Bebek Ürünleri

Hastane çantasında bulunması gereken bebek ürünlerinin olmazsa olmazları giyim ürünleridir. Bebeğinizin ilk kıyafetleri olacak zıbınlar, çıtçıtlı badiler, alt üst takımlar ya da tulumlar; hastane çantasında yer almalıdır. İhtiyaç durumuna göre en az iki takım kıyafet hastane çantasında bulunmalıdır. Yeni doğan döneminde oldukça hassas olan bebeğinizi korumak için çoraplar, eldivenler ve şapka da hastane çantasında bulunması gereken ürünler arasında yer alır. Mevsime göre bebeğinizi saracak bir hırka ya da yelek de hastane çantasında yer alabilir. Bebeğinizi kundaklamanıza ve sıcak tutmanıza yardımcı olacak bir bebek battaniyesi de mutlaka hastane çantasında bulundurulmalıdır. Birçok hastane bebeğinize ilk gün ihtiyaç duyulabilecek bebek bezini sağlıyor olsa da yanınızda bebeğinize uygun bir paket bebek bezi bulundurmanız da öneriler arasındadır. İhtiyaç anında kullanmak için en az iki adet bebek ağız mendili de hastane çantasında bulunması gereken ürünlerdendir. Alt açma bezi, ıslak temizlik mendili ve pişik kremi de bebeğiniz için hastane çantasına yerleştirebileceğiniz ürünler arasında yer alır.

Hastane Çantasında Bulunması Gereken Diğer Ürünler

Hastane çantasında bulunması gereken en temel ürünlerden biri de kimlik ve sigorta bilgilerinin yer aldığı dosyadır. Bu belgelerin yanı sıra doğum öncesi anne ve bebek üzerinde yapılan test ve tahlillerin sonuçları, doğum için gerekli olan belgeler ve gerekli evraklar da evrak dosyasına yerleştirilip hastane çantasına konulmalıdır.

Hastane çantasında bulunması gereken ürünler arasında süt üretimini desteklemek ve süt depolamak için göğüs pompası ve süt torbaları da yer alır. Doğumdan sonra göğüs uçlarının belirginleşmesi zaman alabileceğinden dolayı ilk günlerde bebeğinizin meme ucunu kavrayabilmesinin kolaylaşması için göğüs ucu aparatlarından yararlanabilirsiniz. Bu sebeple hastane çantanızda plastik göğüs ucu aparatlarının yer alması da önerilir. Bebeğinizi emzirmenizin mümkün olmadığı durumlarda kullanmak için çantanızda biberon bulundurmayı da ihmal etmemeniz önerilir.

Bebeğinizi her an özgürce emzirebilmek için bir emzirme örtüsü kullanmanız doğru bir seçim olabilir. Bu sebeple hastane çantanızda emzirme örtüsüne de yer verebilirsiniz. Ayrıca kirlenen ürünleri temiz ürünlerden ayırmak için bir torba da hastane çantasında yer verilebilecek ürünler arasındadır.

Bebeğinizin doğumundan sonraki ilk günler, hep hatırlamak isteyeceğiniz anılar biriktirmeniz için oldukça özel bir dönemdir. Bebeğinizin dünyadaki ilk anlarını kaydetmek için fotoğraf makinenizi ve yedek pilleri hastane çantanıza yerleştirmeyi ihmal etmemeniz gerekir.

Aynı zamanda hastanede kaldığınız süre boyunca tüketebileceğiniz çeşitli gıda ürünlerinin de hastane çantasında bulunması önerilir. Mevsim meyveleri, meyve suları ve kolay tüketilebilen paketli gıdalar; hastane çantasında bulundurulabilecek olan gıdalar arasındadır.

Bebeğinize kavuştuğunuz odayı özelleştirmek istediğiniz durumlarda odanızın kapısına yerleştirebileceğiniz bir bebek süsü ve odayı kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz dekorasyon ürünleri de hastane çantasında bulunabilir. Bunların yanı sıra bebeğinizi ve sizi ziyaret etmek için gelen yakınlarınıza hatıra olarak hediye edebileceğiniz bebek süsleri de hastanede bulundurulabilir.

Hastane çıkışı esnasında bebeğinizi rahat şekilde taşıyabilmek ve onu güvende tutabilmek için puset kullanabilirsiniz. Kullanacağınız pusetin ya da bebek çantasının da hastane çıkış çantasının yanında yer alması gerekir.

Hastane Çıkış Çantasında Bulunması Gereken Ürünlerin Seçiminde Göz Önünde Bulundurulması Gereken Noktalar

Hastane çıkış çantasında bulunan ürünlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaların başında mevsim özellikleri gelir. Yaz mevsiminde yaşanan doğumlarda anne ve bebek için seçilen ürünlerin terletmeye yapıda, ince kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Yeni doğan döneminde bebeklerin ciltleri çok hassas olduğundan dolayı bu dönemde kullanılacak olan ürünlerin yüzde yüz pamuklu kumaştan üretilmiş olmasına da özen gösterilmelidir. Eğer bebeğiniz için bir hastane çıkış seti satın alacaksanız, set içeriğine ve sette yer alan ürünlerin kumaş özelliklerine de dikkat etmeniz gerekir.

Bebeğinizin kullanacağı ürünlerde yerinden kolay çıkabilen boncukların ya da aksesuarların bulunmaması, bebeğinizin cildini tahriş edebilecek pulların ya da sert işlemelerin bebek ürünlerinde yer almaması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alır.

Anne için seçilen pijama takımlarının yakasının kolay açılabilmesi emzirmeyi kolaylaştıracak noktalar arasında yer alır. Aynı zamanda annenin kullanacağı sutyenin esnek bir emzirme sutyeni olması da annenin konforunu sağlayacağı gibi bebeğin ihtiyaç duyduğu anlarda emzirilmesini de pratik hale getirecektir. Annenin kullanacağı iç çamaşırlarının dikişsiz ve esnek olmasına da özen gösterilmelidir. Tek kullanımlık lohusa külotları da hastanede kullanım için akıllıca bir tercih olabilir.

Bebeğiniz için kullanacağınız bebek bezlerinin yeni doğan kategorisinden seçilmesine de özen göstermeniz gerekir. Aynı zamanda hastane çantasına yerleştirmeniz önerilen biberon ve emzik ürünlerinin de yeni doğan kullanımına uygun özellikte olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.