3 Aylık Bebek Gelişimi

Gün geçtikçe büyüyen bebeğinizin her gün yeni şeyler öğrenmesi ve yeni hareketler sergilemesi ebeveynler için inanılmaz bir durumdur. Göz açıp kapayıncaya kadar hızla büyüyen bu minikler çok hızlı bir şekilde büyüyüp gelişecekler. 3 aylık bebeğinizin ne kadar gelişeceğini ve neler yapabileceğini merak ediyorsanız içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

3 Aylık Bebek Neler Yapar?

3 aydır büyüyen bebeğiniz artık çok daha yeni ve farklı hareketler yaparak sizi şaşırtacak.

  • Sırt üstü veya yüzüstü yatarken kafasını yukarı kaldırabilir.
  • Önündeki nesneleri takip edebilir.
  • Yüksek sesle kahkahalar atabilir. Mutlu olduğunu kahkaha atarak belirtebilir.
  • Ellerini keşfetmeye başlar. Ellerin birleştirebilir, izleyebilir ve bir şey almayı denerken kendini izleyebilir.
  • Karnının üzerine yatarken elleriyle kendini yerden hafifçe kaldırabilir.
  • Nesnelere uzanabilir ve onları kavrayabilir. Özellikle küçük nesneler daha çok dikkatini çekecektir.
  • Ses gelen yöne dikkat edip dönebilir. Özellikle kendisine seslenildiğini anlamaya başlar. Annesinin sesine daha çok dikkat edecektir.
  • Tam anlaşılmayacak şekilde rastgele harfler veya kelimeler söyleyebilir.
  • Kollarından tutup kaldırdığınızda başını dik tutacaktır.

Bebeğiniz 3 aylık olduktan sonra genel olarak bu eylemleri yapacaktır. Eğer bebeğiniz bunları yapmıyorsa veya yapamıyorsa neden olduğunu anlamaya çalışın. Bazen sadece canları istemediği için bir şey yapmayabilirler. Yine de genel olarak bu eylemleri yapmıyorsa doktorunuzla konuşabilirsiniz.

3 Aylık Bebek Beslenmesi

Bebekler için en ideal besin her zaman anne sütüdür. İlk 6 ay mutlaka anne sütü içmelidir. Çeşitli sebeplerden dolayı anne sütü içemeyen bebeklerin formül mamalardan destek almalıdır. En doğru eylem için mutlaka doktorunuzla konuşun.


Bebeğiniz gün için normal olarak 4-8 kez süt emzirmek isteyebilir. Bebeğinizi istedikçe emzirmelisiniz. Çünkü bebeğiniz açlık duygusunu tam olarak hissedebilir ve ona göre hareket edebilir.

3 Aylık Bebek Ateş Durumunda Neler Yapmalı?

Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemlidir. Bu yüzden bebeğinizin ateşi çıktığında korkup panik yapmanız çok olası. Ancak bebeğinizin sağlığı için her zaman sakin olmalısınız. Bebeğinizin ateşini ölçünce yüksek çıktığını fark ettiğiniz gibi doktora götürün. Bebekler hassas olduğu için yükselen ateşleri onları direkt havaleye sokabilir. Bebeğiniz büyüdükçe bu risk azalacaktır lakin 3 aylık bir bebek hastalık karşısında duramayabilir. Bebeğinize herhangi bir ilaç ya da şurup vermeyin. Bebeğinizin durumuna göre en iyi ilacı doktorunuz size söyleyecektir.

3 Aylık Bebek Oyunları

Bebeğinizle bu dönemde bol bol oyun oynamalı ve iletişim kurmalısınız. Onunla kuracağınız iletişim zihinsel ve duygusal gelişimine doğrudan etki sağlayacaktır. Bebeğinizle yapacağınız her aktivite gelişimine doğrudan katkı sağlayacak.


Bebeğinizle oyuncaklar aracılığıyla oyun oynayabilirsiniz. 3 aylıklara özel oyuncaklar, zeka geliştirici oyuncaklar gibi seçeneklerle oyunlar oynayabilirsiniz. Fiziksel aktivitelerle de fiziksel gelişimini destekleyebilirsiniz. Bebeğinizin kollarını ve bacaklarını hareket ettirerek spor yapmasını sağlayabilirsiniz.

3 Aylık Bebek Doktor Kontrolü

3 aylık olduktan sonra bebeğinizin düzenli kontrolleri bitmeye başlar. Doktorunuzla görüşmek istediğiniz bir konu olursa randevu almanız gerekmektedir. Doktora gitmeden önce bebeğinizin gelişimini, beslenmesini ve uykusunu not edin.

3 Aylık Bebek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeğiniz gün geçtikçe büyüyor ve bakım ihtiyaçları değişmeye başlıyor. Artık gün içinde daha uyanık kalacağı için sizinle daha çok vakit geçirecek. Bebeğinizle çok daha fazla oyun oynayabilir, iletişim kurabilir ve farklı aktiviteler yapabilirsiniz. Bebeğiniz aynı zamanda fiziksel olarak da gelişecek. Bu yüzden onunla fiziksel aktivite geçiren oyunlar oynayabilir ve masaj yapabilirsiniz.

3 Aylık Bebek Oyuncakları Nelerdir?

3 aylık bebeğiniz henüz her oyuncakla oynamayacaktır. En başta ilgisini çeken oyuncaklar müzikli ve ışıklı oyuncaklar olacaktır. Bu yüzden bebeğinize dönence gibi oyuncaklar alabilirsiniz. Zilli eldiven ve çoraplar gibi aksesuarlarla da bebeğinizin ilgisini çekebilirsiniz. Ne zaman kollarını ve bacaklarını hareket ettirse ses çıkacağı için daha hareketli olmaya teşvik edecektir.

3 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

3 aylık erkek bebek ortalama 6500 gr, 3 aylık kız bebek ise ortalama 5800 gr ağırlığındadır.

3 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

3 aylık erkek bebekler 55 cm ila 65 cm arasında olurken 3 aylık kız bebekleri 54 cm ile 65 cm arasında olmalıdır.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.