2 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeklerin ilk ayları en önemli zamanlardır. Henüz yeni geldikleri bu dünyada her şeyi en baştan öğrenir. Bu süreçte ise devamlı bakım, şefkat, sevgi ve ilgiye ihtiyaç duyar. Ancak kaşla göz arasında zaman geçer ve bebekleriniz bir anda büyür. Daha yeni doğmuş bebeğiniz şimdi 2 aylıktır. Peki 2 aylık bebek gelişiminde ne beklemelisiniz? Gelin 2 aylık bebek gelişimi hakkında merak ettiklerinizi bu içerikte keşfedelim.

2 Aylık Bebeklerin Hareketleri

2 aylık bebekler vücutlarını biraz daha iyi kontrol etmeye başlarlar ve değişik hareketlerde bulunabilirler. Fiziksel aktiviteleri artar ve çevrelerine karşı farklı bir bilinç ile yaklaşırlar. Örneğin gülücüklerinize karşı gülerek karşılık verebilirler. Oyuncaklarına karşı farklı tepkiler gösterirler. Ellerine çıngırak alıp sallayabilir ve çıkan sese yeni tepkiler verebilirler. Sadece ağlamak dışında belli belirsiz sesler de çıkarmaya başlarlar. Yüzüstü yatarken başlarını hafifçe kaldırabilirler ama kafalarını henüz tamamen dik tutamazlar. Kendilerini sağa ve sola yuvarlayabilirler. Dikkatlerini çeken bir şeyi almak için ellerini uzatıp almayı deneyebilirler. Lakin ellerini doğru yere uzatamama ihtimalleri yüksektir çünkü henüz el ve göz koordinasyonları gelişmemiştir. Sevinç çığlıkları atabilirler ve söylediğiniz bazı kelimeleri taklit etmeyi deneyebilirler.

Yani günde 18 saat uyuyan bebeğiniz artık çok değişik eylemlerde bulunabilir ve sizinle çeşitli iletişimler kurabilir. Bebeğinizle vakit geçirdikçe bu yaptığı eylemleri geliştirdiğini ve çok daha ötesini yapmaya başladığını da göreceksiniz.

Unutmayın, bebeğiniz bu anlatılanların hepsini yapmak zorunda değil. Bebeğiniz herhangi bir şey yapmıyorsa basitçe canı yapmak istememiş olabilir.

2 Aylık Bebek Beslenmesi

Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü alması çok önemlidir. O yüzden bebeğinizi mutlaka emzirmeye devam etmelisiniz. Üstelik bebeğinizi emzirmeniz aranızdaki bağın güçlenmesini de sağlayacaktır. Bebeğiniz henüz dişlere sahip olmayacağından dolayı katı gıdalar yiyemez. Sağlığı için de şimdilik anne sütü ile beslenmesi yeterli olacaktır. Eğer sütünüzün yeterli olup olmadığından şüpheleniyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz.

2 Aylık Bebeğinizin Aşılarını Eksiksiz Yaptırmanız Çok Önemli!

Bebeğinizin 2. ayı aşı olarak yoğun bir dönemdir. Bu ay içerisinde bebeğinize 5 farklı hastalık için karma bir aşı yapılır. Aşısı yapılan hastalıklar difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve influenza B hastalıklarıdır. Aşı olmak bebeğinizin hayatını kurtaracak çok önemli bir uygulamadır. Bu yüzden bebeğinizi mutlaka aşı yaptırmalısınız. Aşılar hakkında düşüncelerinizi doktorunuzla paylaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

2 Aylık Bebeğinizi Dışarı Çıkarırken Dikkatli Olun

Yeni doğan bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz çok zayıf olur. Bu yüzden doktor kontrolü dışında evden çıkmaları çok tavsiye edilmez. Ancak bebeğinizi dışarıya çıkarmak dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir sorun yaratmayacaktır. Bebeğiniz aşırı soğuk ve aşırı sıcaklarda dışarı çıkmadığı sürece rahatlıkla dışarıya çıkabilirsiniz.

Bebeğinizle dışarıdayken hijyene çok dikkat etmelisiniz. Yabancı insanların dokunmalarına izin vermeyin, kendi ellerinizi yıkamadan veya silmeden bebeğinize dokunmayın. Yanınıza mutlaka yedek giydi alın ve şapkasını giydirin.

2 Aylık Bebeğinizin Kulağına Zarar Vermeden Temizlemenin Yöntemleri

Kulak temizliği birçok ebeveynin bilgisinin olmadığı, bu yüzden yanlış yaptığı bir eylemdir. Bebeğinizin kulağının dış tarafını pamuk ve bezle temizleyebilirsiniz. Eğer kulak kanalının içine parmak, pamuk veya kulak temizleme çubuğu sokarsanız kulak kirini çok daha derine itebilirsiniz. Eğer bebeğinizin kulağının aşırı kirlendiğini düşünüyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz. Bu durum kulak iltihabını işaret ediyor olabilir.

2 Aylık Bebeğinizle Daima İletişim Kurun!

Bebeğiniz ilk aya nazaran daha az ağlayacaktır. Artık daha farklı tepkiler verebilir. Size gülümseyebilir ve ufak sevinç bağırışları yapabilir. Bebeğinizle oyun oynadıkça size gülücükler atabilir. Önüne oyuncak yaklaştırdığınızda onu tutup kavrayabilir ve sağa sola fırlatıp eğlenebilir. Bunun dışında bebeğinizle vakit geçirdikçe sizinle ayrı bir bağ kurduğunu hissedeceksiniz.

2 Aylık Bebeğinizin Gelişimine Her Zaman Destek Olabilirsiniz!

Bebeğinizin gelişimi için yapmanız gereken en önemli şey ona destek olmaktır. Bebeğinizin daima yanında olmalı ve ihtiyaçlarını karşılamalısınız. Bu desteklerin belki de en önemlisi bebeğinizi kucağına alıp sarılmaktır. Böylece bebeğiniz sizin kokunuza alışır ve aranızda çok özel bir bağ gelişir. Bebeğinizin size alışması ağladığında sakinleşmesini ve huzura kavuşmasını sağlar.

Bebeğinizin fiziksel gelişimi için onu güzelce beslemeli, bezine dikkat etmeli ve canını sıkan her ne olursa olsun çözmelisiniz. Fiziksel gelişimi desteklemek için ayrıca hafif masajlar ve kas egzersizleri yapabilirsiniz. Üstelik bu masajı bir oyuna çevirip bebeğinizle eğlenebilirsiniz.

Bebeğinizin dünyayı tecrübe etmesini sağlayın. Her şeyi en baştan öğrenen bebekler yeni gördüğü her şeyden etkilenecektir. Ona yeni şeyler göstererek ilgisini çekin ve devamlı bir şeyler öğretin.

Bebeğinizle konuşmaya başlayın. Bebeğiniz konuşmayı sizi taklit ederek öğrenecektir. Aynı şekilde siz onunla ne kadar güler yüzlü konuşursanız bebeğiniz de o kadar mutlu büyüyecektir. Bu aylarda henüz size tam bir karşılık veremese de hoşuna giden bir şey söylediğinizde size gülümseyebilir. Bu şekilde bebeğinizin ilgisini neyin çektiğini de öğrenmiş olursunuz.

Bebeğinizin gelişimi için yapabileceğiniz bir sürü aktivite var. Bebeğinizle vakit geçirdikçe çok daha fazla yeni şeyler keşfedebilir ve bebeğinizle inanılmaz bir bağı paylaşmaya devam edebilirsiniz.

2 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Acıkır?

2 aylık bebekler de 1 aylık bebek gibi 2-3 saatte bir acıkacaktır. Bebeğiniz 3 saatten uzun bir süre süt emmeden vakit geçirdiyse onu emzirmeyi düşünebilirsiniz. Bunun dışında bebeğiniz istediğinde emzirmeniz de çok önemli. Aksi takdirde meme reddi yaşayabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Emer?

Artık, ”2 aylık bebek kaç cc süt içer?” sorusunu düşünüyor olabilirsiniz. 2 aylık bebeğin midesi çok küçüktür. Ortalama bir ceviz kadar mideleri vardır. Bu sebeple çok hızlı bir şekilde doyarlar ve aynı hızda acıkırlar. Bebeğinizin tam olarak ne kadar içtiğini hesaplamanıza gerek yoktur. Acıktıkça bebeğinizi emzirmeniz bebeğiniz için yeterli olacaktır. Bebeğinizin tam olarak ne kadar ml süt içtiğini öğrenmeye ihtiyacınız varsa bunu en iyi şekilde doktorunuz söyleyebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

2 Aylık Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?

2 aylık erkek bebek ortalama 5400 gr, 2 aylık kız bebek ise ortalama 5000 gr ağırlığındadır.

2 Aylık Bebek Boyu Kaç cm Olmalıdır?

2 aylık erkek bebekler 53 cm ila 63 cm arasında olurken 2 aylık kız bebekleri 52 cm ile 62 cm arasında olmalıdır.

2 Aylık Bebek Ne Kadar Uyur?

Bebekler ilk aylarda günde 12 ila 16 saat arası uyuyabilirler. Hatta bazen daha fazla da uyuyabilirler. Uykularından genellikle acıktıkları için uyanırlar. Bebekler henüz yeni doğduğu için çok fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu enerjiyi ise sürekli uyku ve anne sütünden sağlarlar.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.