İkiz Bebeklere Banyo Nasıl Yaptırılır?

Bir bebeğe banyo yaptırmak yeterince zorken, ikiz bebeklere banyo yaptırmak birçok ebeveynin korkulu rüyasıdır. Siz de ikiz bebeklerinize nasıl banyo yaptıracağınızı mı düşünüyorsunuz? İçeriğimizi okuyarak ikiz bebeklerinize nasıl banyo yaptırabileceğinizi keşfedebilirsiniz.

İkiz Bebeklere Banyo Yaptırmak İçin Yardım Gerekir mi?

Konu bebekler olunca yardım istemekten çekinmemelisiniz. Bebeğinizin ihtiyacı olan hassas bakımı en iyi şekilde sağlamak için iş birliği gerekebilir. Özellikle konu ikiz bebek olunca ekstra yardıma her zaman gerek vardır.

İkiz Bebekler Banyoya Nasıl Alıştırılır?

Bebeklerinizin banyo yapabilmesi için öncelikle suya alışması ve sudan korkmaması gerekir. Bebeğinizi suya alıştırmak için ellerini ve kollarını ılık sudan geçirebilirsiniz. Bebeğiniz suyun hissine alıştıktan sonra banyo yaparken sorun yaşamazsınız.

Banyo için düzen ayarlayın. Haftada bir gün belirleyin ve o günü hep banyo günü yapın. Çocuklarınıza da bunu aşılayın. Bebekleriniz biraz büyüdüklerinde banyo günlerini kendileri takip edeceklerdir.

İkiz Bebeklere Banyo Yaptırmadan Önce Yapılması Gerekenler

İkiz bebekleriniz banyo yapacağı zaman bir anda banyo yapmaya başlamazsınız. Önceliğinde bolca hazırlık yapmanız gerekir. Söz konusu bebekler olunca her zaman önceden hazırlıklı olmalısınız.

  • Küvetteki suyu ılık olacak şekilde ayarlayın.
  • Banyoda kullanacağınız sabun ve şampuanları hazırlayın.
  • Banyodan sonra giydireceğiniz bornozu veya saracağınız havluyu hazırlayın.
  • Bebeğinizi götüreceğiniz odanın sıcak olmasını sağlayın. Ancak aşırı sıcak olmamasına dikkat edin.
  • Banyo sonra kullanacağınız pişik kremi, pudra ve losyon gibi malzemeleri hazırlayın.
  • Banyodan sonra giydireceğiniz bezi ve kıyafetleri hazırlayın.
  • Hepsi hazır olduktan sonra rahatlıkla banyo yaptırmaya başlayabilirsiniz. Böylece ne banyo sırasında ne de banyo sonrasında herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

İkiz Bebekler Banyoda Nasıl Yıkanmalıdır?

Banyoya dair her şeyiniz hazır olduktan sonra bebeğinizi yavaşça küvete koyun. Küvete koymadan önce biraz suyla oynamasına izin vererek daha sakin kalmasını sağlayabilirsiniz. Küvet içinde bebek kendi halinde su ile oynamaya başlayınca yavaşça temizlemeye başlamalısınız. Yumuşak bir kese ile özel bebek sabununu köpürtüp bebeğinizin cildini silebilirsiniz. Cildini temizlerken yumuşak davranmalı ve canını yakmamalısınız. Ardından su ile durulayın. Vücudunu temizledikten sonra gerekiyorsa saçlarını da yıkayabilirsiniz. Kafasını ıslatıp bebek şampuanı ile saçlarını köpürtebilirsiniz. İyice köpürdükten sonra yavaşça su dökerek başını temizleyebilirsiniz. Kulağına su kaçmaması için kulaklarını elinizle kapatabilirsiniz. Yüzüne su gelmemesi içinse bebeğinizi geriye doğru yaslayıp saç hizasından olacak şekilde su dökebilirsiniz. Bu sayede rahatlıkla durulayabilirsiniz. Bebeğiniz en son tamamen temizlendikten sonra sudan çıkarma vakti gelmiştir.

İkiz Bebekler Aynı Anda Banyo Yapmak Zorundalar mı?

Bebekleriniz henüz çok küçükse aynı anda banyo yapmaları gerekmez. İkizlerden birini eşiniz kontrol ederken diğerine banyo yaptırabilirsiniz. Eğer tek başınaysanız bebeğinizi beşik gibi güvenle duracağı bir yere koyabilirsiniz. Sırayla banyo yaptırıp kurulayarak iki bebekle de ilgilenebilirsiniz. Bebekleriniz biraz büyüdüğünde beraber banyo yaptırabilirsiniz. Üstelik su ve köpüklerle oynayarak birbirleriyle eğlenir ve vakit geçirirler.

İkiz Bebekler Ne Sıklıkla Banyo Yapmalıdır?

Bu sorunun cevabı bebeğe bağlıdır. Bebeğinizin ne kadar banyoya ihtiyacı olduğu bebeğinize özeldir. Genellikle temiz kıyafetler giydirdiğimiz ve hiç kirletmediğimiz bebekler aynı zamanda terlemezler de. Bu yüzden uzun bir süre boyunca temiz şekilde gezerler. Ancak biraz büyüdüklerinde ve yaz ayları geldiğinde terlemeye veya oyun oynarken kendilerini kirletmeye başlarlar. Bu dönemde daha sık yıkayabilirsiniz. Yaz aylarında haftada 3 – 4 defaya kadar banyo yaptırabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 – 2 defa yeterli olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Bebekler günün hangi saatinde yıkanmalı?

Banyo için en uygun saat uykudan öncedir. Bebeğinizi gece uzun ve derin uykusuna dalmadan önce yıkayabilirsiniz. Böylece bebeğiniz rahat ve temiz bir şekilde yatağına girecektir.

Banyodan sonra bebek nasıl giydirilmeli?

Banyodan sonra bebeğinizi yumuşak bir havlu veya bornoz ile sarıp kurulamalısınız. Yumuşak olması cildi için gereklidir. Emici ve yumuşak havlularla kuruladıktan sonra üşümesini engelleyecek kıyafetler giydirebilirsiniz. Bebeğiniz banyodan ıslak olacağı için hızlıca üşümeye başlayacaktır. Bunu engellemek ve vücut ısısını kazandırmak için yumuşak ve sıcak tutan giysiler giydirilmelidir.

Banyoda bebeğin kulağına su kaçmaması için ne yapmalı?

Bebekler banyo sırasında yaramazlık yaparak kendi canlarını sıkabilirler. Kulaklarına su kaçması basınçtan dolayı onları çok rahatsız edecektir. Hatta ağlamalarına bile sebep olacaktır. Bunun için en pratik yöntem banyo şapkası kullanmaktır. Banyo şapkası suyun bebeğin kulaklarına ve gözüne kaçmasını engelleyecektir. Rahatlıkla bebeğinizin başından aşağı su dökebilirsiniz.

Bebek Banyo Suyu Ne Kadar Sıcak Olmalıdır?

Bebeğinizin üşümemesi için su vücut ısısına olabildiğinde yakın olmalıdır. Genellikle 36 derece civarı bebeğiniz için yeterli seviyededir. Daha fazlası çok sıcak gelebilir ve daha azı ise üşütebilir.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.