Hamilelikte Cinsel İlişki Dinen Caiz midir?

Gebelik birçok konuda kafaların karıştığı bir süreçtir. En büyük kafa karışıklığı yaşanan durumlardan biri de hamilelikte yaşanılan cinsel ilişkinin dinen caiz olup olmadığı sorusudur. Gebelikte cinsel ilişkinin yasak olduğuna ait Kuran’da veya Peygamberimiz (s.a.v) ‘in hadislerinde herhangi bir açıklama yoktur.

İslamiyet kesin hüküm verilmeyen konularda insanlarla istişare (danışmak) etmeyi önermektedir. Dinimizde bazı durumlarda hükümler genele yayılmaz, kişinin kendi özel durumlarına göre değerlendirilip kendi kararlarına bırakılmıştır. Gebelik de kişiden kişiye değişiklik gösterebileceği için herkesi kapsayan net bir hüküm yoktur.

Hamilelikte cinsel ilişkinin bebeğe ve size zararlı olup olmayacağını doktora danışmanız gerekir. Ancak sizin veya bebeğiniz için tehlikeli bir durum söz konusuysa ve bu sebeple ilişkiye girmenize izin verilmediyse bu duruma İslam dininin koymuş olduğu bir yasak gibi davranmanız daha uygun olacaktır. Çünkü İslam’da istişare etmek hem Kuran’ın hem de Hz. Peygamberin emri olup kesin hükümlerin olmadığı konularda bunun yapılması gerekir.

Dinen Cinsel İlişkinin Kesinlikle Yasaklandığı Durumlar Nelerdir?

Dinen cinsel ilişkinin yasaklandığı durumlardan ilki adet olan bir kadınla ilişkiye girmektir. Diğer yasak olan durum ise yeni doğum yapmış lohusa olan bir kadınla ilişki girmektir. Ayrıca erkek ve kadının oruçlu olma durumunda da ilişkiye girilmesi yasaklanmıştır. Son olarak hac veya umre için itikafta olan karı kocanın cinsel bir ilişki yaşamaması gerekmektedir. Cinsel ilişki yaşamanın yasaklandığı belirli tarihler yoktur.

Hamilelikte Sağlığınız İçin Hangi Durumlarda Cinsel İlişkiden Uzak Durmalısınız?

İlk hamileliğiniz değilse ve daha önceki hamilelik döneminizde; erken doğum, düşük tehlikesi veya düşük , rahim ağzı yetmezliği, vajinada kanama ve genital bölgenin enfeksiyonlanması gibi sağlıksız durumlar yaşadıysanız, bu problemler geçene kadar ilişkiye girmemeniz tavsiye edilmektedir. Cinsel ilişkiye girmeme sürenizi ise doktorunuz belirlemelidir

Hamilelikte Yaşanan Cinsel İlişkinin Faydaları Nelerdir?

İslamiyet’te insan sağlığı açısından zararlı olan her şey açıkça yasaklanmıştır. Normal seyrinde bir hamilelik yaşayan kadının cinsel hayatına engel konulması ruh halini ve sağlığını olumsuz şekilde etkileyebilir. Problemli bir hamilelik süreci geçiren bir kadın sağlığı için cinsel ilişkiye giremediği gibi, problemsiz hamile olan bir kadının da sağlığı için ilişkiye girmesi kadar doğal bir şey yoktur. Bu sebeple hamilelik döneminde ilişkiye girme konusunda dinen yapılmalı veya yapılmamalı diye genel olarak bir hüküm konulmamıştır. Doğumun ardından eşinizle cinsel birliktelik yaşamak için belirli bir süre zaman bulamayabilirsiniz. Bu sebeple hamilelik süreci eşinizle ilişkinizi sağlamlaştırmak için en iyi zaman aralıklarından biri olabilir.

Hamilelik döneminde ilişkiye girmenin yararları arasında ise ilk olarak rahat bir uyku vardır. Zorlu geçen hamilelik sürecinde anne adayı uyku problemi yaşar. Gece uykusuzluk yaşayan bir anne adayının ise gün boyunca da pek enerjisi olmaz. Cinsel ilişki sonucu orgazm olmasından sonra salgılanan hormon, gevşemesini ve rahat bir uykuya dalmasını sağlar. Bu sayede hamilelik sırasında yaşanan uyku problemi de ortadan kalkar. Diğer bir yararı ise stresi azaltır. Cinsel birliktelik sırasında orgazm olmak strese karşı en etkili silahlardan biridir. Hamileyken yaşadığınız gerginlik, stres, depresyon gibi duyguları bebeğiniz hissedeceğinden dolayı ne kadar huzur bir hamilelik dönemi geçirirseniz bebeğiniz anne karnında o kadar huzurlu olur.

Sık Sorulan Sorular

Hamile Bir Kadınla Ne Zamana Kadar Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Hamilelik sürecinde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik sebepler sonucunda pek çok kadın bebeğinin zarar göreceği tedirginliğiyle cinsel ilişkiden kaçınmaktadır. Oysaki her şeyin yolunda ilerlediği gebeliklerde son 4 haftaya kadar cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama bulunmamaktadır.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.